Cursus Basic Positive Horse Training

Mensen die net beginnen met positieve bekrachtiging hebben vaak een wensenlijstje. Ze willen hun paard leren steigeren, liggen en de Spaanse pas. Dat snap ik heel goed, maar wij beginnen vanuit de dagelijkse verzorging. Samen zorgen we ervoor dat het paard het concept begrijpt – in alle rust – . Bovendien is het niet nodig dat zoveel paarden stress ervaren in de dagelijkse verzorging, waardoor deze oefeningen een mooi beginpunt zijn.

Lichaamstaal en emoties

In deze cursus “Basic Positive Horse Training” leren jij en je paard alle benodigdheden voor het dagelijks leven zonder dwang en stress. We trainen met positieve bekrachtiging: als je paard het goed doet, volgt de beloning. Je leert de lichaamstaal van je paard te lezen en op kleine signalen te letten. Normaal gesproken ‘ondergaat’ een paard de dagelijkse verzorging, maar met met deze cursus zorgen we ervoor dat jullie het samen doen. Het gaat om ontspanning en positieve samenwerking.

Basic Positive Horse Training – oefeningen

 • Regels rondom voer
 • Target volgen in stap
 • Stilstaan bij een pion, terwijl jij een rondje om je paard heen loopt
 • Paard overal aanraken
 • Voetjes uitkrabben
 • Lachen
 • Voorhand verplaatsen
 • Achterhand verplaatsen
 • Snijtanden inspecteren
 • Halster “zelf” aandoen
 • Achterwaarts lopen
 • Vastgebonden staan op de poetsplaats

 

Voor wie?

Deze cursus “Basic Positive Horse Training” is ideaal voor paardeneigenaren die geïnteresseerd zijn in diervriendelijk trainen met positieve bekrachtiging. Paarden die aan deze cursus beginnen, moeten gewend zijn aan menselijk contact, maar leeftijd maakt niet uit. Voor jonge paarden die nog niet veel handling hebben gehad, neem gerust contact met me op. In deze cursus werken we niet aan grote angstproblemen. Lees meer over mijn aanpak.

 

“Het is mooi te zien dat hij er nu soms al zichtbaar van kan genieten als ik hem achter zijn oren kriebel, terwijl ik daar vorig jaar echt niet in de buurt mocht komen. Het geeft veel voldoening om ook op een andere manier met je paard bezig te zijn dan alleen maar te rijden en hem ook echt zelf in de tijd dat we aan het trainen zijn keuzes te laten maken. Ik ben ervan overtuigd dat dit de band tussen mens en paard alleen maar ten goede komt!” – Kim Mathijssen


Praktisch

Je kan beginnen met een proefles voor €47.50 (excl. reiskosten). Kijk gerust eens tussen de verschillende lesdagen: Events en Lesdagen. Als ik wat verder moet reizen, probeer ik meerdere klanten te combineren en zet ik de route hier online. Tijdens de cursus krijg je één keer per twee weken instructie op jullie locatie. De dagelijkse verzorging oefen je tussen de lessen door. Als jij en je paard deze oefeningen op een ontspannen manier kunnen uitvoeren, zonder dwang of stress, ontvang je een certificaat van deelname. Wanneer een paard geen negatieve ervaringen heeft en jij regelmatig oefent, zijn deze oefeningen meestal in 5 à 6 lessen aan te leren. Als jullie het sneller onder de knie hebben, krijg je natuurlijk direct jullie certificaat. Het is ook mogelijk om deze cursus in een groep van maximaal 4 paarden te doen. Neem contact op voor meer informatie.

Reiskosten €0,25 per km vanuit Bergen op Zoom. Een les duurt ongeveer 60 minuten en na iedere les ontvang je een persoonlijke voice recording met een samenvatting en huiswerk. Op de instructie zijn de Algemene Voorwaarden (lees hier) van toepassing. Als je na deze Basic cursus enthousiast geworden bent voor meer, kijk dan eens bij Next Step Positive Horse Training en Love to Move Positive Horse Training.

Ik reis door heel Nederland en België en spreek tevens vloeiend Engels.

 

Zoek je een leuk cadeau om te geven of krijgen? Denk aan een cadeaubon voor een (bijdrage aan een) les!

 

 

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats