Driehoek van Hondentraining

“Vanavond kreeg ik van Suzy Deurinck de feedback op de video’s die genomen werden tijdens onze lessen aan puppie-eigenaars. Naast het feit dat het in het begin behoorlijk gek is om jezelf bezig te zien en te horen, heb ik heel wat praktische en nuttige suggesties meegekregen!

Het waren niet enkel tips over de communicatie naar de cursisten toe, maar ook i.v.m. de organisatie van de lessen.

Ik heb er alvast heel wat van opgestoken en kan het iedereen aanraden die wil bijleren… zeker als het gaat over hoe je eigen lessen nog anders kunnen aangepast worden zodat ze beter worden voor jezelf, de cursist en de honden. Want over die driehoek gaat het nu eenmaal ;-).” – Annelies van Nuffel

Het idee van de hondenschool is dat het de hond en eigenaar dichter bij elkaar brengt en dat het welzijn bevordert. In de praktijk is de invloed van de les minder helder. Is iedere hond na de cursus gelukkiger dan ervoor? Raakt de eigenaar geïnspireerd en heeft deze oog voor het welzijn van de hond? Soms ligt de uitdaging niet in de hond, maar in de mens. Hoe kan je als instructeur de kennis en emotie van de eigenaar respecteren, en er toch voor zorgen dat nieuwe informatie binnenkomt? Gaat het enkel om de informatiestroom of heeft een eigenaar meer nodig?

Ik ben een hondeneigenaar én dierwetenschapper en jaren geleden stond ik zelf voor het eerst op het trainingsveld. De invloed van de instructeur op de band tussen hond en eigenaar intrigeerde me en ik besloot hier meer over te weten te komen: mijn onderzoek naar de Driehoek van Hondentraining was geboren. Ik heb hier meerdere presentaties over gegeven, onder andere tijdens het Kynocongres en voor O&O. De kennis die ik tijdens het onderzoek verzameld heb, bied ik nu aan. Ik coach hondenprofessionals om hun interactie met de hondeneigenaar te bekijken en hiervan te leren.

Praktisch

Tijdens onze eerste afspraak maak ik video-opnames van een les, die ik thuis analyseer. Ik zoek typerende fragmenten uit, die jouw kwaliteiten en verbeterpunten in de interactie met de eigenaar laten zien. We plannen binnen tien dagen onze tweede afspraak in en bekijken dan samen deze fragmenten. We bespreken mijn bevindingen en ik help je bij het stellen van doelen. Mijn doel is duidelijk: ik wil meer plezier en welzijn. Voor hond, eigenaar en instructeur! Als je interesse hebt in een vervolgafspraak, is dat zeker mogelijk.

Heb je vragen of ben je enthousiast geworden? Vul het contactformulier hieronder in of stuur me een mailtje via info@deurinck.nl

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats