Een Moreel Paardenkompas

Scroll naar beneden voor het inschrijfformulier 🙂 

Nadat ik eens opperde bij een paardeneigenaar dat het rantsoen bekeken moest worden door iemand die er verstand van had en dat het zadel niet meer paste, kreeg ik te horen: “Wanneer is het nu eens genoeg? Het is een paard!

Wie bepaalt er inderdaad wanneer het “genoeg” is? De wet laat ons midden op zee ronddobberen en biedt amper houvast. Welzijn is voor sommige paardenmensen een gevaarlijk begrip, of zelfs dwaas. Voor anderen is het zeker belangrijk, maar lastig te omschrijven. Want wie weet er nu precies wat welzijn inhoudt? Tijdens dit seminar spreken we over ethiek en moraal in de paardenwereld.

Suzy Deurinck MSc. neemt de deelnemer mee in wetenschappelijk onderzoek naar welzijn. Dit blijkt een stuk spannender en minder stoffig te zijn dan je zou verwachten. Wist je bijvoorbeeld dat je een stukje geestelijk welzijn kan testen met een simpele proef? Langere tijd werd er vooral gekeken naar lichamelijk welzijn: hooi van goede kwaliteit, zadel en gebit moest netjes onderhouden worden, maar dit verandert gelukkig in een rap tempo. Hoe dat komt en welke richting het uit verandert, hoor je tijdens deze dag.

Eva Meijer

Het grootste deel van de dag wordt verzorgd door filosoof en schrijver Eva Meijer. Eva geeft onder andere les aan de Universiteit van Amsterdam en is vorig jaar gepromoveerd met haar proefschrift Political Animal Voices. Ze spreekt vanuit het paard: hoe kijken zij naar ons? Wat vinden zij van onze relatie en wat vinden ze van de communicatie tussen mens en paard? In de middag verzorgt Eva een workshop waarin ze ons prikkelt verder na te denken over dierethiek/politiek.

Doel van de dag

Een Moreel Paardenkompas dat je uit je broekzak tovert en je altijd de weg wijst, ontvang je helaas niet op deze dag. Wél krijg je een modern, empathisch en vooral begrijpelijk denkkader over welzijn, waarin je jouw eigen ideeën kan plaatsen.

Praktisch

Prijs: €95,- incl. BTW en incl. vegetarisch buffet-lunch en koffie/thee

Datum: 29 April

Tijd: Koffie en thee vanaf 9.30 uur; Aanvang dag 10.00 uur; Einde 16.30 uur

Locatie: Stayokay Bergen op Zoom, Boslustweg 1

Taal: Nederlands

Registratie Een Moreel Paardenkompas
>>Je ontvangt een factuur met de betaaldetails binnen twee weken. >>Je bent verzekerd van een plekje na betaling. >>Annuleringen vóór 1 maart worden terugbetaald. Hierna kan ik je helpen jouw ticket te verkopen aan een andere geïnteresseerde. >> Door dit formulier in te vullen, ga je akkoord met de terms & conditions.