Nazomercursus 2018

| inschrijfformulier onderaan de pagina |

Zin om deze nazomer wat dieper in te gaan op moderne training en alles wat daarmee te maken heeft? Kom dan naar de nazomercursus! Tijdens een avond bespreken we theorie en praktijk aan de hand van video’s. De cursus is zonder paarden.

Een gezellige basis: emoties in balans*

Het grootste deel van mijn training gaat over het ervaren van positieve emoties. Soms moeten ook de minder leuke dingen gebeuren, maar het merendeel gaat over het ontwikkelen van een band, duidelijke communicatie en mentale uitdaging voor je paard. Tijdens deze avond vertel ik over mijn vier pilaren van training: 1. Emoties 2. Keuzevrijheid 3. Positieve bekrachtiging 4. Heldere communicatie.

Bewuste training en welzijn

We gaan dieper in op training en bespreken tijdens deze avond ook wat je kan doen als het eventjes niet zo goed gaat. Er komen een aantal begrippen langs, zoals aangeleerde hulpeloosheid, voedselnijd, overmatige opwinding en wat je kan doen op het moment dat jouw paard ‘nee’ zegt. Het paard staat centraal en daarom zoeken we niet alleen naar een oplossing die werkt, maar ook naar een oplossing die goed is voor het paard.

Mythes in de paardenwereld ontkracht

Verkeerde en ouderwetse informatie blijft de ronde doen, maar deze avond halen we een hoop mythes onderuit met de hulp van moderne wetenschappelijke inzichten. Ik bespreek dominantie, agressie, uitproberen, kauwen en likken en nog véél meer! Ook zullen we het hebben over de reden achter die hardnekkigheid van de mythes.

Samen ontspannen naar buiten

Schrikt jouw paard buiten overal van? Of gaat het altijd goed tot een bepaald moment? Deze avond gaan we in op het verminderen van stress en spanning tijdens een wandeling of buitenrit. Angst wordt nieuwsgierigheid en stress wordt plezier. Samen de wereld ontdekken en op nieuwe plaatsen komen is namelijk één van de leukste dingen om samen met je paard te doen!

Trailerladen en reizen

Eén van mijn specialiteiten is het trailerladen in vrijheid. Door jouw paard niet op te jagen (en ook geen ‘zachte hand’ op de billen te leggen) laten we de keuze bij het paard. Het voordeel is dat de situatie een stuk veiliger wordt, en dat jouw paard leert te communiceren met kleinere signalen. We bespreken deze avond ook hoe je van succesvol trailerladen naar succesvol reizen gaat, want dit zijn twee verschillende trainingsdoelen.

* Deze eerste avond is handig om te volgen als je niet/minder bekend ben met positieve bekrachtiging en voerbeloning. Tijdens de overige avonden wordt de basis hiervan niet meer besproken.

PRAKTISCH

Prijs
Eén avond €30,-
Vijf avonden €125,-

Locatie
Stayokay
Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom

Tijden
19.30 uur – 21.30 uur

De cursusavond gaat alleen door bij voldoende interesse. Opgeven kan tot 5 dagen vóór de avond.