Cursus Next Step Positive Horse Training

Zit de basis bij jou en je paard er goed in? Als je paard de Basic oefeningen kent én ze ontspannen kan uitvoeren, zijn jullie klaar voor de Next Step. Het doel van deze cursus is niet het perfect uitvoeren van de oefeningen, maar vooral om samen plezier maken en jullie band te versterken.

Lichaamstaal en emoties: vervolg

Ben je duidelijk of vraag je teveel in één stap? Grote kans dat je paard afhaakt. Dit is geen fout, het is enkel communicatie vanuit jouw paard. Samen passen we de vraag aan, zodat jullie de volgende keer wel succesvol zijn. Jouw paard zal bewust de keuze maken om mee te doen met de training, in plaats van gedwongen te worden. We gaan dieper in op lichaamstaal, kalmerende signalen en stress signalen. Een beetje stress hoort bij het leerproces, maar we willen het goed in de gaten houden. Door naar je paard te luisteren, wordt de communicatie steeds fijngevoeliger en begrijpen jullie elkaar steeds beter.

Bovendien zijn de oefeningen niet zomaar uit de lucht gegrepen. Alle oefeningen bereiden jou en je paard voor op een leven met wederzijds begrip en weinig stress. We werken aan zelfvertrouwen, zelfstandigheid en emotionele rust. Trucjes, zoals lachen en apporteren zijn enorm handig in moeilijke situaties. Komt de dierenarts en vindt jouw paard dat spannend? Vraag om een simpele oefening en zijn aandacht is weer bij jou!

 

Next Step Positive Horse Training – Oefeningen

 • Over zeiltje heen lopen
 • Naar pion gestuurd worden (4 meter)
 • Apporteren
 • Over obstakel heen lopen
 • Hoofd door hoepel steken
 • Met het target in draf
 • Voetjes optillen
 • Waterfles omgooien
 • Op een mat staan met voorbenen
 • Hoofd laag
 • Zalfjes
 • Kleurenonderscheid
 • Neus-in-hand

 

Voor wie?

Deze cursus “Next Step Positive Horse Training” is bedoeld voor paardeneigenaren die verder willen komen met positieve bekrachtiging. Paarden die aan deze cursus beginnen, moeten eerst de cursus “Basic” gevolgd hebben, of kunnen aantonen dat ze het basisniveau goed beheersen. In deze cursus werken we niet aan grote angstproblemen.

 

“We zochten iemand die ons meer zou kunnen leren over paardengedrag en welzijn, én die ons zou kunnen helpen om op een diervriendelijke manier, zonder correcties en dwang, Bandiet te begeleiden. Dit hebben we allemaal gevonden in Suzy! Zij is goed voor paard én mens, ze geeft duidelijke adviezen en tips. Nu we een aantal weken met deze tips en adviezen aan de slag zijn gegaan zien we al een hele duidelijke verbetering bij Bandiet! Heel erg bedankt Suzy!” Sylvia Aerts


Praktisch

Je krijgt één keer per maand instructie op jullie locatie. Je krijgt huiswerk mee, wat je dagelijks kan oefenen in korte sessies van tien minuten, als aanvulling op bijvoorbeeld rijden of longeren. Ik adviseer om de oefeningen minimaal drie keer per week te oefenen. Als jij en je paard deze oefeningen op een ontspannen manier kunnen uitvoeren, zonder dwang of stress, ontvang je een certificaat van deelname.

Reiskosten zijn €0,25 per km vanuit Bergen op Zoom. Een les duurt ongeveer 60 minuten en na iedere les ontvang je een persoonlijke voice recording met een samenvatting en huiswerk. Op de instructie zijn de Algemene Voorwaarden (lees hier) van toepassing. Als je na deze Next Step cursus enthousiast geworden bent voor meer, kijk dan eens bij Love to Move Positive Horse Training.

Ik reis door heel Nederland en België en spreek vloeiend Engels.

 

Zoek je een leuk cadeau om te geven of krijgen? Denk aan een cadeaubon voor een (bijdrage aan een) les!

 

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats