Presentaties

Wetenschap, welzijn en gedrag

In mijn presentaties verbind ik wetenschap en praktijk, op ieder niveau: van dressuurstal tot wetenschappelijke conferentie en middelbare school.

Ik vertel graag over de praktische kant van mijn werk: hoe vertel je een paard dat de trailer een leuke plek is of hoe leer je een paard stilstaan bij de hoefsmid? Omdat ik zonder druk train, moet je soms creatief zijn en dit levert interessante inzichten op!

Voorbeelden van presentaties zijn persoonlijke verhalen uit mijn eigen praktijk over het oneindige nut van het target bij agressie, maar ook gedrag van wilde paarden versus onze gedomesticeerde paarden, emoties en cognitie, hoe paarden leren, communicatie met paarden, probleemgedrag, welzijn en diervriendelijke training. Natuurlijk zijn er nog andere onderwerpen mogelijk.

Naast presentaties over paarden, geef ik ook regelmatig presentaties over mijn werk als coach van hondenprofessionals. Lees hier meer over video-begeleiding.

Mijn uitgangspunt is het meegeven van handvatten om zelf kritisch na te denken. Een presentaties gaat daarom over meer dan alleen het aanhoren van informatie; deelnemers worden met opdrachten en vragen actief betrokken bij het verhaal.


Praktisch

Ik heb zelf een projector en een scherm, dus ik heb enkel een stopcontact nodig.

Duur: in overleg
Kosten: in overleg

“Suzy is zeker geen saaie spreker. Ze sprak niet alleen gedreven en wist met haar manier van vertellen het publiek te boeien, ook haar missie om eigenaar en hond een zo optimaal mogelijke begeleiding te geven in het leren kennen van elkaar en het opbouwen van een band, kwam heel duidelijk naar voren. Hieruit bleek dat zij niet alleen verstand had van hoe dingen werken, ze heeft er ook een doelstelling mee.”
– 
Peter Beekman

“Alles bij elkaar vond ik de lezing informatief, toegankelijk en een echte eye opener. Het heeft mij echt aan het denken gezet om mijn training op een andere manier aan te pakken!” – Monique Dorst

“Onze leerlingen van de tweede graad Diertechnische Wetenschappen hebben zeer veel geleerd van de interessante presentatie over gedrag en huisvesting van paarden! De presentatie werd vlot en zeer duidelijk gegeven, op niveau van onze leerlingen. Een echte aanrader voor andere scholen! Dankjewel, Suzy.” – Carmen Cambré

Neem contact met mij op voor de mogelijkheden of vul het contactformulier in.

Bewaren

Bewaren