Reconnect with your horse: 5-weken traject bij agressie

 

Dit traject is speciaal voor omgangsproblemen in het dagelijks leven. Of het om bijten en trappen gaat of om dreigen: het is heel vervelend, zowel voor jou als voor jouw paard. Het halster aandoen kan soms al gevaarlijk zijn en in de stal komen is dan helemaal op eigen risico. Andere voorbeelden zijn bijten, lostrekken tijdens het leiden, gericht trappen en aanvallen en jagen in de wei.

Oorzaken: emoties

Paarden zijn normaal gezien geen agressieve dieren en kennen in het wild geen voedselnijd of territoriumdrang. Wat het agressieve gedrag bij jouw paard ook veroorzaakt heeft, ieder dier heeft behoefte aan controle en voorspelbaarheid. Vaak voelt een aggresief paard zich niet veilig en is erg bang. Ik zie vaak paarden die agressie inzetten om zichzelf te beschermen. We gaan jouw paard daarom niet straffen voor agressie, maar we gaan duidelijk uitleggen dat jij jouw paard geen kwaad doet.

 

Traject Reconnect with your horse

Dit traject helpt jullie patronen te doorbreken zodat jullie relatie weer positief, gezellig en veilig wordt, ook op de lange termijn. Ik heb gelukkig al vele eigenaren kunnen helpen bij wie het paard in een paar weken compleet veranderde. We belonen ontspannen en vriendelijk gedrag en letten op lichaamstaal en respecteren emoties. Als de spanning te hoog oploopt en jouw paard agressief wordt, is dat informatie voor ons dat we teveel in één keer hebben willen doen. Het tempo van de training is “slow but steady” en wordt door jouw paard bepaald. We zijn voorspelbaar en vriendelijk en oefenen daar waar de dagelijkse omgang voor jou én je paard spanning oplevert. Dit kan bijvoorbeeld zijn:

  • in de stal komen
  • voeren
  • in de paddock komen
  • halster aandoen
  • leiden aan halstertouw

PRAKTISCH

Dit traject is bedoeld voor paarden die in de dagelijkse omgang agressief gedrag naar mensen laten zien*. We stellen korte en lange termijn doelen op en verwerken dit in een trainingsplan. Na iedere les ontvang je een persoonlijke voice recording met huiswerk. Als het nodig is, verlengen we het traject, maar meestal geeft vijf weken intensieve training al een mooi resultaat, zeker als je zelf goed oefent. Het is jouw taak om minimaal om de andere dag te trainen, dus als je interesse hebt moet je een periode kiezen waarin je deze tijd zeker kan vrijmaken. Lees meer over mijn aanpak.

Je kan de eerste afspraak (intake en eerste training) los boeken voor €95,-. Vervolgens betaal je voor de rest van het traject €270,-. Reiskosten zijn €0,25 per km vanuit Bergen op Zoom. Op dit traject zijn de Algemene Voorwaarden (lees hier) van toepassing.

Ik reis door heel Nederland en België en spreek tevens vloeiend Engels.

*Voor paarden die agressief reageren in bepaalde situaties, zoals bij aansingelen, of paarden die agressief zijn naar andere paarden toe, is er het Traject op maat

 

“Mijn paard Bento kocht ik al met zo geheten “gedragsproblemen”. Omdat ik een echte band met hem voelde op het moment dat ik bij hem ging kijken, heb ik toch besloten hem te kopen. Ik zag meer in dit paard en wilde hem verbeteren. Ik had echt hoop in hem. Na 2 maanden kwamen de problemen helaas wel aan het licht. Hij begon agressief in de wei te doen en in de stal begon dit al eerder. Hij rende op je af en wilde bijten en schoppen. Hem pakken was gewoon geen optie want je kwam nauwelijks in z’n buurt. Waarop ik me dus ging aanpassen door alleen ’s avonds te komen. Na een tijdje kreeg ik het besef dat dit eigenlijk niet meer kon zo. Met behulp van luzerne, brok, het target, een clicker en positieve energie hebben we zo’n 5 sessies gehad. Elke sessie zag ik het paard wat ik altijd al hoopte te zien. Hij stelde zich nieuwsgierig op en je zag aan hem dat ie graag wilde leren wat hem werd verteld. Na 2 sessie’s was ik dan echt zover dat ik hem uit de bak kon pakken zonder gebijt of geschop. Vanuit daar werd het alleen maar beter. Nu zijn we 2 maanden verder en heb ik een heel ander paard! Hij is energiek, heeft zin om mee te gaan, is vrolijk, en komt met z’n oortjes naar voor naar me toe in de wei. Ik kan hem zo meenemen, maar ook alleen ff aaien of iets lekker geven zonder dat ik gevaar loop. Door middel van het target heeft hij geleerd een gerespecteerde afstand te houden.” – Naomi Timmers

 

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats