Seminar Calming Signals and Emotions

Kennis van emoties is zo waardevol in de training omdat hersenen met teveel stress amper nieuwe informatie opnemen. Maar hoe zie je nu die stress en hoe werkt dat precies? In het weekend van 1 en 2 juli hebben Rachael Draaisma en Rachel Bedingfield hun kennis en expertise met ons gedeeld tijdens dit seminar.

Rachael Draaisma heeft drie jaar lang enorme hoeveelheden video’s van paarden bekeken. Ze was op zoek naar patronen van gedragingen die ons informatie geven over de mate van spanning, en heeft deze gevonden! Ze heeft 20 verschillende gedragingen beschreven die je zelf kan zien bij je paard. Aan de hand van deze gedragingen kan je de training van je paard op maat maken, zodat het voor zowel jou als je paard leuk is. Heb je dit seminar gemist of wil je meer informatie? Kijk op Rachael’s website voor haar volgende presentaties en de publicatie van haar boek (sept ’17).

Rachel Bedingfield, één van mijn docenten bij Connection Training, heeft het werk van neurowetenschapper Jaak Panksepp tot de bodem uitgeplozen. De emotionele systemen die Panksepp gevonden heeft (en ieder zo hun eigen tastbare netwerk onder jouw schedel hebben) zijn SEEKING, PLAY, CARE, LUST, PANIC/GRIEF, FEAR en RAGE. Rachel vertelde over de toepassing van een aantal van deze systemen in training. Eind 2017 komt het boek van Connection Training uit, maar voor nu kan je alvast een kijkje nemen op hun website.

 

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER HET SEMINAR…

“Heel erg geïnspireerd! Heb nu wel nóg meer vragen dan eerst 😉 “

“Strakke organisatie, bedankt Suzy!”

“Heb weer genoeg om over na te denken. Zo blijf je altijd bijleren.”

“Super interessant en hele gezellige sfeer.”

Nieuwsgierig naar mijn andere seminars? Bekijk hier het seminar A Rich Life for Horses.