Shawna Karrasch: our next step

Na het succes van vorig jaar, heb ik in 2017 Shawna Karrasch weer naar Nederland gehaald. Ze gaf in de week voor het seminar een clinic op Horse Event, dus dat was heel mooi te combineren. De globale opzet was hetzelfde als het jaar ervoor: op zaterdag gaf Shawna demo’s met vier paarden en op zondag kregen zes deelnemers les. Het niveau was in 2017 echter een stuk hoger, zodat er andere gedragingen, reacties en onderwerpen te zien waren.

Our Next Step

Op zaterdag besprak Shawna hoe je ‘overachievers’ (paarden die de lat altijd te hoog voor zichzelf leggen) tevreden en ontspannen kan krijgen, hoe je ziet wanneer je kan doorvragen en wat je moet doen als je paard over threshold is. Daarnaast kreeg ze hulp van Vicky, een paardenarts. Vicky verrichtte een aantal veterinaire handelingen die vaak voor spanning zorgen, terwijl Shawna het publiek uitlegde hoe je jouw paard hierop kan voorbereiden. Shawna gaf een demo over positieve bekrachtiging onder het zadel en in free jumping. Op zondag kregen zes deelnemers instructie met hun eigen paard.

De paarden hebben hun grenzen van zelfvertrouwen en vertrouwen in de training zeker verlegd!

 

 

WAT ANDEREN ZEGGEN OVER HET SEMINAR…

“Mooi verschil met vorig jaar, het lijkt wel alsof iedereen thuis hard heeft geoefend.”

“Fijne opbouw, met praktische oefeningen en veel vragen tussendoor.”

“Ik was nog niet bekend met positieve bekrachtiging, maar het lijkt me een hele mooie en nodige aanvulling op de gewone training.”

“Mijn jonge paard is vast zo blij dat ik hier geweest ben. Thuis ga ik meteen aan de slag!”

“Ik schrijf me nu al in voor volgend jaar, met twee paarden!!”