Cursus Stay Calm Positive Horse Training

Een wapperend plastic zakje of gedumpt vuilnis in het bos? Dat hoeft ook voor jouw paard geen probleem meer te zijn! In deze cursus “Stay Calm” leren jij en je paard omgaan met spannende situaties en kweken we zelfvertrouwen, zowel voor je paard als voor jou. We gaan je paard leren dat nieuwe dingen niet eng of onveilig zijn en we stimuleren de natuurlijke nieuwsgierigheid.

Lichaamstaal en emoties

Deze cursus is geen ouderwetse schriktraining met een overdaad aan enge objecten waarbij het paard ‘braaf moet blijven’ en niet mag reageren. We houden rekening met emoties en jouw paard speelt een actieve rol in het proces. Als jouw paard iets eng vindt, mag hij/zij dat zeker communiceren. We letten op subtiele signalen voordat we de volgende stap zetten en proberen zoveel mogelijk met een laag spanningsniveau te trainen. Dit is niet alleen veiliger, maar het werkt ook beter omdat je het paard in ‘thinking mode‘ houdt. In principe is jouw paard in vrijheid. Dit geeft veel keuzevrijheid en jouw paard kan gewoon weglopen. Zo zien we nog sneller en duidelijker wanneer de spanning te hoog oploopt.

Op de foto hiernaast zie je een Jazzmerrie die eerst doodsbenauwd was van de plastic flessen, zelfs als ze op een grote afstand op de grond lagen. Na een aantal sessies was het geen probleem meer en kon ze zelfs genieten van een rugmassage terwijl de flessen over haar schoft hingen. Ze was helemaal los op de weide en vlakbij een hoopje hooi, maar koos ervoor bij mij te blijven. Missie geslaagd!

PRAKTISCH

Je krijgt één keer per maand instructie op jullie locatie. Je krijgt huiswerk mee, wat je dagelijks kan oefenen in korte sessies van tien minuten, als aanvulling op bijvoorbeeld rijden of longeren. Ik adviseer om de oefeningen minimaal drie keer per week te oefenen. Als jij en je paard op een ontspannen manier overweg kunnen met bekende en onbekende situaties, zonder dwang of stress, ontvang je een certificaat van deelname. Het is ook mogelijk om deze cursus in een groep van maximaal 4 paarden te doen. Neem contact op voor meer informatie.

Reiskosten €0,25 per km vanuit Bergen op Zoom. Een les duurt ongeveer 60 minuten en na iedere les ontvang je een persoonlijke voice recording met een samenvatting en huiswerk. Op de instructie zijn de Algemene Voorwaarden (lees hier) van toepassing. Als je na deze Stay Calm cursus enthousiast geworden bent voor meer, kijk dan eens bij Next Step Positive Horse Training en Love to Move Positive Horse Training.

Ik reis door heel Nederland en België en spreek tevens vloeiend Engels.

Zoek je een leuk cadeau om te geven of krijgen? Denk aan een cadeaubon voor een (bijdrage aan een) les!

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats