Traject op maat bij probleemgedrag

Soms lopen dingen niet zoals je hoopte en vertoont jouw paard gedrag dat je liever anders ziet. Tijdens het traject op maat gaan we hier samen iets aan doen. We werken zoveel mogelijk met positieve bekrachtiging en dat betekent dat we gewenst gedrag belonen. Doordat we niet alleen naar de training kijken, maar soms ook naar huisvesting, voeding en natuurlijke behoeften gaat het traject over welzijn. Bovendien creëren we een succesvol kader voor jullie training: welk moment van de dag, welke beloning, in aan- en afwezigheid van bepaalde paarden, enzovoorts. We zetten de training zó op dat jij en jouw paard slagen.

Emoties en lichaamstaal

Angst en onderdrukking horen niet thuis in training. Training kan een mooie verrijking zijn van het leven van je paard, maar dan moeten we soms wat anders denken. Het gaat niet alleen om het aanleren van het gewenste gedrag, maar zeker om de emoties die erbij horen. Loopt je paard de trailer op maar is ze enorm gespannen? Dan zit hier nog werk. We werken onder de emotionele drempelwaarde en houden de lichaamstaal in de gaten. We letten op kalmerende en stresssignalen. Ook enge dingen kunnen we leuk maken: het euforische gevoel dat als wij, als mensen, ervaren als we onze angsten hebben overwonnen is bij paarden hetzelfde. Het einddoel is dus niet alleen dat je paard iets tolereert, maar het zelfs leuk vindt en ernaar uitkijkt!

Stereotype gedrag op stal

Voorbeelden van problemen

  • Niet kunnen stilstaan bij opstappen
  • Verlatingsangst
  • Scheren
  • Ophalen uit paddock en weide
  • Stereotype gedragingen zoals luchtzuigen, weven, boxlopen en kribbebijten
  • Trailerladen en reizen
  • Behandeling van hoefsmid en dierenarts (injecties)
  • Kopschuw
  • Weinig plezier in het werk

 

 

“Door het geduld en de consequente aanpak van Suzy had mijn jonge paard al snel door wat de bedoeling was. Doordat Suzy het paard eerst traint en later met je meekijkt krijg je zelf ook gelijk feedback op jouw aanpak van de oefening. Deze vorm van braintainment doet mijn paard zeker goed, hij leert met deze oefeneningen zich op mij concentreren en wachten op mijn commando’s. Dit stukje opvoeding zal ook later tijdens de verdere training zeker van pas komen. Suzy werkt met gevoel met de paarden en komt met creatieve oplossingen met oog voor het welzijn van het paard.”Veronique Baarends

Voor wie?

Het traject is geschikt voor alle paarden. Leeftijd, ras, achtergrond en prestaties doen er niet toe. Als eigenaar moet je open staan voor een vriendelijke manier van training, waarbij je geen dwang of overmatige druk gebruikt. Bovendien moet je voldoende doorzettingsvermogen hebben om regelmatig te oefenen. De opdrachten die je tussendoor zelf doet zijn niet moeilijk, maar moeten wel regelmatig geoefend worden om effectief te zijn. Lees meer over mijn aanpak.

 

Trailerladen, ook als je weer terug naar huis gaat

Praktisch

We stellen korte en lange termijn doelen op en verwerken dit in een trainingsplan. We bespreken ook jouw verantwoordelijkheden, zoals bijvoorbeeld tussendoor niet op wedstrijd gaan bij trailerlaadproblemen en hoe vaak jullie samen gaan trainen. Na iedere les ontvang je een persoonlijke voice recording met huiswerk. Ik geef jullie een indicatie van het aantal lessen dat ongeveer nodig is, hoelang het traject gaat duren en hoe vaak ik langs ga komen. Als het nodig is, kunnen we dit natuurlijk inkorten of verlengen.

Je kan de eerste afspraak (intake en eerste training) los boeken voor €95,-. Vervolgens betaal je voor de rest van het traject €67,50 per maand. Een traject van 6 maanden kost bijvoorbeeld €432,50. Reiskosten zijn €0,25 per km vanuit Bergen op Zoom. Op dit traject zijn de Algemene Voorwaarden (lees hier) van toepassing.

Ik reis door heel Nederland en België en spreek vloeiend Engels.

Straat en huisnummer
Plaats
Straat en huisnummer
Plaats