Zomercursus 2018

| inschrijfformulier onderaan de pagina |

Zin om deze zomer wat dieper in te gaan op moderne training en alles wat daarmee te maken heeft? Kom dan naar de zomercursus! Tijdens een ochtend bespreken we theorie en praktijk aan de hand van video’s. De cursus is zonder paarden.

Ik maak een begin met deze drie cursusochtenden, maar sta open voor extra suggesties of onderwerpen 😉 .

Bewuste training en welzijn*

We gaan dieper in op training en bespreken tijdens deze ochtend ook wat je kan doen als het eventjes niet zo goed gaat. Er komen een aantal begrippen langs, zoals aangeleerde hulpeloosheid, voedselnijd, overmatige opwinding en wat je kan doen op het moment dat jouw paard ‘nee’ zegt. Het paard staat centraal en daarom zoeken we niet alleen naar een oplossing die werkt, maar ook naar een oplossing die goed is voor het paard.

Mythes in de paardenwereld ontkracht

Verkeerde en ouderwetse informatie blijft de ronde doen, maar deze ochtend halen we een hoop mythes onderuit met de hulp van moderne wetenschappelijke inzichten. Ik bespreek dominantie, agressie, uitproberen, kauwen en likken en nog véél meer! Ook zullen we het hebben over de reden achter die hardnekkigheid van de mythes.

Samen ontspannen naar buiten

Schrikt jouw paard buiten overal van? Of gaat het altijd goed tot een bepaald moment? Deze ochtend gaan we in op het verminderen van stress en spanning tijdens een wandeling of buitenrit. Angst wordt nieuwsgierigheid en stress wordt plezier. Samen de wereld ontdekken en op nieuwe plaatsen komen is namelijk één van de leukste dingen om samen met je paard te doen!

PRAKTISCH

Prijs
Eén ochtend €30,-
Drie ochtenden €75,-

Locatie
Stayokay
Boslustweg 1, 4624 RB Bergen op Zoom

Tijden
10.00 uur – 12.00 uur

De cursusochtend gaat alleen door bij voldoende interesse. Opgeven kan tot 5 dagen vóór de ochtend.