Leiderschap bij paarden
- met Suzy Deurinck

The Feminist Horse Podcast #5

Samenvatting van de aflevering

Een idee dat zó centraal staat in onze omgang met paarden als "leiderschap" mogen we eens goed kritisch bekijken. Paarden hebben geen idee van een leider. Het klinkt enorm controversieel, I know, dus vandaar dat ik hier een podcastaflevering over heb gemaakt. In deze aflevering vertel ik je hoe onze menselijke bril in de weg zit. Ook leg ik uit hoe ik onze relatie met paarden wél zie en welke mooie voordelen dat met zich meebrengt.

Heel veel luisterplezier!

Genoten van de aflevering? Laat je 5-sterren review achter!

Wat je in deze aflevering leert

 • [0:15] Dinsdag 14 maart Online Consult
 • [2:40] Leiderschap als menselijk construct
 • [2:53] Verschillende ideeën over leiderschap
 • [3:35] De wetenschap maakt er een potje van
 • [4:29] De leider loopt achteraan
 • [5:00] De leider loopt vooraan
 •  [5:15] De leider start een bepaalde activiteit
 • [6:04] Hoe ik de relatie met mijn paard Joy zie
 • [7:55] Joy en ik in The Hunger Games
 • [9:30] Leiderschap als doekje voor 't bloeden
 • [11:44] Een bang paard vertrouwt niet op jou als leider
 • [12:41] Mijn klanten willen niet dat hun paard banger is voor hen dan voor hun omgeving
 • [13:05] Onze eigen emoties in de rol van "leider"
 • [13:50] Zwermintelligentie
 • [15:30] We mogen gewoon onszelf zijn
 • [16:25] Ook scholen zijn ingericht om gehoorzame jaren '50 fabrieksarbeiders te creëren
 • [18:05] Wil je me een 5-sterren review geven, of de podcast delen met jouw paardenvrienden? Bedankt!

Persoonlijke begeleiding door Suzy

Ik ga je helpen om de magie en het gemak weer terug te brengen in de relatie met je paard. Bij mij draait het om emoties. Ik wil dat de tijd die jij doorbrengt met jouw paard jullie leven verrijkt. In de training met empathie is er ruimte voor alle emoties die jij en je paard voelen. Blijdschap, liefde, maar we zorgen er ook voor dat er ruimte is voor bijvoorbeeld spanning. Juist door jezelf en je paard volledig te omarmen, ontstaat de magie in jullie verbinding. Je bent goed genoeg zoals je bent.