Wat zeggen Suzy's klanten?

Shanna Rijke - Paddocktweaks

Vandaag heb ik Pablo weer bekapt. Het is nog nooit zo ontspannen gegaan en we luisterden allebei goed naar elkaar. Thanks voor je ondersteuning! Dit is écht dikke vooruitgang!


Kelly Storm

Mijn jonge paard moest nog een hoop leren over de "mensenwereld". Door de begeleiding van Suzy merkte ik dat mijn paard snel veranderde van onrustig en opdringerig naar een lieve en begripvolle Fries.


Joyce Matthijssen -
Joyful Paardentraining

Ik wilde vooral een goede band krijgen met mijn knappe Fries Immy. Suzy's positieve manier van trainen sprak me meteen aan!We kregen laatst zelfs complimenten van de paardentandarts!

Mijn ruin Mees is 3 jaar. Ondanks alle zorg die ik stop in zijn leefomstandigheden en opvoeding, ontwikkelde hij naarmate hij groter werd steeds meer gedragsproblemen. Handelingen die al een tijd goed gingen, zoals leiden, bekappen en poetsen werden problematisch. Grondwerk ging niet meer en longeren was gevaarlijk.

Na een tijd zoeken kwam ik online begeleiding door Suzy tegen. Suzy begrijpt goed waar het agressieve gedrag vandaan komt. Met haar hulp vervangen we de aversieve interacties voor positieve interacties. Ze geeft me ook advies over hoe ik mezelf veilig kan houden in de dagelijkse omgang met mijn ruin zodat ik alles goed af kan zonder dat ik letterlijk een instructeur aan mijn zijde heb. Suzy is snel en grondig met het beantwoorden van mijn tussentijdse vragen. Daardoor voel ik me gesteund in dit proces.

Suzy leert me tijdens de online lessen om Mees te begrijpen en het positieve in hem te herontdekken. Ook leert ze me hoe ik aan hem kan uitleggen wat hij wél mag doen in plaats van wat ik niet wil. Het meest opvallende aan het clickeren vind ik dat Mees wat hij leert tijdens de trainingen meteen generaliseert naar hoe hij zich gedraagt in de dagelijkse omgang. Al na de eerste trainingssessies zag ik een enorme verandering in Mees' gedrag. Het leek alsof er bij hem een knop om ging: 'O, vanaf nu gaan we blijkbaar zo met elkaar om. Prima!' Na een paar weken begeleiding door Suzy voelde ik me eindelijk weer blij als ik Mees zag staan in de paddock en ik begon me weer veilig te voelen in zijn buurt.

We hebben sindsdien enorme vooruitgang geboekt: ik kan Mees zelf zonder hulp bekappen, ik kan zijn huid verzorgen tijdens het zomereczeemseizoen, hij loopt los met me mee naar de bak voor de training, ik kan zonder halster dekens over zijn hoofd trekken en we hebben zelfs zijn injectie-angst verminderd. Er zijn al veel situaties waarbij ik zonder beschermd contact bij hem kan zijn zonder agressie of spanning.

De eerste stappen richting vertrouwen tussen Mees en mijzelf zijn gezet. Ik kan duidelijk zien dat Mees zich fijner voelt op deze route want hij zoekt het gewenste gedrag steeds vaker zelf op. We kregen laatst zelfs complimenten van de paardentandarts over zijn training en gedrag. Dat is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden! - Manouk Minneboo en Mees

Bethany Bishop

Suzy is compassionate and *highly* knowledgeable. I can honestly say I learn something new each time! I always feel so lifted, optimistic and excited to apply our learnings after she visits us.


I initially contacted Suzy to help with a severe separation anxiety I had hit a wall with. Her sensitive and innovative approach is just what we needed. She helped me to see a much broader picture, and understand where the problem was rooted and how I can help my horses become happy, confident and expressive.


I understand my horses so much better, and myself in communicating with them. I always appreciate the empathy and cheerfulness Suzy brings to our sessions. I’m excited to keep on learning with her!

Sinds de hulp van Suzy zoekt hij echt contact met mij!

Jarna voelde zelf direct een diepe band met haar paard Benjamin. Ze wist dat zij dol op hem was, maar wilde dat hij haar ook leuk vond. Omdat ze van een traditionele paardenachtergrond kwam, was deze kijk radicaal anders dan wat ze gewend was. 


In een podcast van Horse In Mind hoorde Jarna me vertellen over paardentraining met voer. Ze was nieuwsgierig, maar wist ook dat ze er hulp bij nodig had. Een paar weken later zijn we gestart met persoonlijke begeleiding. In deze video review vertelt ze over haar eigen reflectie, twijfels en ontwikkeling.

Sytske Casimir - 

Lyngheiđi

Ik heb veel aan Suzy's creativiteit, scherpe observatievermogen en positieve benadering van mij als student. Want als ik mijn paarden iets wil leren met R+, vind ik het belangrijk dat ik zelf ook zo kan leren.

 

Sandy Van De Ven

Door de online begeleiding van Suzy vond Google mij gewoon ineens leuk! Ze kwam plots hinnikend naar me toe in de wei. Vroeger draaide ze nog om en liep weg als ze me zag!Alexandra Nederlof

Ik volg online begeleiding bij Suzy en dit werkt super goed! Door het bespreken van de filmpjes kan ik veel beter zien wat ik precies doe. En nog belangrijker: hoe ik weer verder kom in de training. Online begeleiding is echt een aanrader!


Annemiek Macleane - Kavika Begeleiding Mens en Paard

Suzy is een ster in het samen onderzoeken van de kleine stapjes. Ik vind het heel fijn om haar denkwijze en ideeen te horen tijdens de online begeleiding, en om er dan vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. 

Kim Mathijssen

Het is mooi te zien dat hij er nu soms al van kan genieten als ik hem achter zijn oren kriebel. Terwijl ik daar vorig jaar echt niet bij in de buurt mocht komen!

 

Sylvia Aerts - Hondenschool Wel Fair

Suzy is goed voor paard én mens! Ze geeft duidelijke adviezen en tips en we zien al een grote verbetering. Heel erg bedankt, Suzy!


Veronique Baarends

Mijn jonge paard had al snel door wat de bedoeling was. Suzy werkt met gevoel en komt creatieve oplossingen met oog op het welzijn van het paard.