Samen Sterker

Voor de mooiste connectie hoef je niet streng te zijn

Aanmelden 
early bird bonus: tot 1 dec

Samen Sterker

Voor de mooiste connectie hoef je niet streng te zijn

Aanmelden 
early bird bonus: tot 1 dec

Jouw paard oordeelt niet en is er altijd voor je. Je hebt daarom de hele dag uitgekeken om weer iets leuk te kunnen doen met je paard. Hét ontspannen moment van de dag. Zodra je de paardengeur opsnuift, voel je je weer thuis. Ein-de-lijk.


Je vindt het belangrijk dat jouw paard gelukkig is, maar je weet het niet zeker. Want hoe kan je dat nu zien? Soms lijkt je paard een beetje ongeïnteresseerd in jou, of in de training. Als je heel eerlijk bent, voel je soms een twijfel. Een knoop in je maag. Je voelt je super verbonden met jouw paard en zou alles voor je paard doen, maar waarom heb je nog steeds het idee dat er iets niet helemaal klopt?

- Je paard is snel afgeleid, kijkerig en schrikt regelmatig van exact dezelfde vuilnisbak. Waarom leert je paard niet dat dit gewoon veilig is?

- De handrem lijkt er nog op te staan. Jouw paard reageert matjes, terwijl je ook aanvoelt dat er een sterke en vurige persoonlijkheid onder zit.

- Je paard bevriest is dan mentaal helemaal verdwenen. Je ziet zelf niets geks, maar je paard is onbereikbaar. Je hebt alles al geprobeerd: lieve woordjes, streng toespreken, druk opvoeren, een knuffel, maar je paard is en blijft weg.

- Je merkt bij jezelf dat je inspeelt op mogelijk problemen. Als jullie een stukje lopen, heb je het touw strak vast. Ergens verwacht je dat je paard weer op je tenen springt. Tegelijk baal je van je eigen stress, want daar wordt 't ook niet beter van, toch?

Wat nu?

 1. Sommige paardenmensen leggen zich erbij neer. "Mijn paard is gewoon een stresskip. Dat is nu eenmaal wie ze is."

 2. Of ze denken dat zo'n veel training nodig heeft. Heel veel herhaling, want dan zou je paard het (hopelijk) wel ooit onder de knie krijgen.

 3. Misschien kan schriktraining helpen? Of training waarbij het om respect en gehoorzaamheid draait. Een gehoorzaam paard kan niet gestrest zijn, toch?

 4. Of er wordt in allerlei supplementen gezocht. Misschien dat dit poedertje je paard echt enthousiast en emotioneel gebalanceerd gaat maken?

Maar als het met training en supplementen opgelost kon worden, had het toch allang beter moeten gaan?

Het is tijd voor een open en eerlijk gesprek.

Want natuurlijk kunnen supplementen en training een rol spelen, maar vaak moeten we verder terug naar de basis.

De basis van jullie relatie ligt in de emotionele fitheid van jouw paard.

De perfecte plek om de verandering in jullie relatie starten!

Oke, klinkt goed. Maar hoe doen we dat? ⬇


- Positieve Training en Keuzevrijheid

Als jouw paard het juiste gedrag laat zien, krijgt je paard hiervoor een voerbeloning, maar het draait niet om het voer. De kracht van positieve training en keuzevrijheid zit 'm erin dat jouw paard veel beter leert communiceren. Als je paard iets niet wil, is dat oké. In traditionele training wordt de druk vaak verhoogd als een paard niet luistert, waardoor een paard gedrag laat zien dat tegen de eigen emoties in gaat. Maar zo werkt positieve training met keuzevrijheid niet. Let op: in bijvoorbeeld noodsituaties moet een paard wél luisteren. Maar dit onderscheid zal voor zowel jezelf als voor jouw paard duidelijk worden.


- Nieuwsgierigheid

Echte nieuwsgierigheid is het beste antigif tegen angst en stress. Door nieuwgierige emoties bij jouw paard te stimuleren, wordt je paard weerbaar tegen stress. Bovendien geeft nieuwsgierigheid een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Is jouw paard gespannen? Dan zal er weinig ruimte zijn voor echte nieuwsgierigheid. We gaan dan op zoek naar een locatie/situatie waarin de spanning minder is, zodat de natuurlijke nieuwsgierigheid weer terugkomt. Zo kunnen we nieuwsgierigheid dus ook 'gebruiken' om het spanningsniveau van jouw paard te lezen.


- Empathische communicatie

Ik ben er eerlijk over: soms is de weg naar emotionele fitheid gewoon minder leuk. We hebben minder controle dan wat we gewend zijn, omdat emoties niet af te dwingen zijn of te trainen. We kunnen een paard niet verplichten om gelukkig te zijn. Het is daarom belangrijk om je bewust te zijn van je eigen emoties en van jouw verwachtingen. Hierdoor heb je meer ruimte om op een empathische manier met je paard te communiceren. Door empathie ontdek je wie jouw paard werkelijk is, zonder het zware harnas van stress. 


Paard eet gras

In Samen Sterker gaan we jouw paard
helpen om emotioneel fit te worden,
zodat jullie relatie nog beter wordt!

Milou Rens & Wup

Meer rust en zicht op emotie

"In het programma van Suzy leer  je alles wat nodig is om fijn en onderbouwd aan de slag te gaan met positieve bekrachtiging. Het is een fijne omgeving waarin er met empathie met jou en je paard wordt omgegaan."

Opgeladen emotionele batterij

Als we de emotionele batterij prioriteit gaan geven:

 • gaat alles veel gemakkelijker en met minder stress
 • komt je paard naar jou toe zodra je in zicht komt
 • leert je paard sneller
 • herstelt jouw paard sneller na een moment van stress
 • kan je paard veel beter omgaan met de vrijheid die je biedt
 • zal jouw paard veel minder vaak én minder heftig schrikken
 • kan jij je paard beter lezen, waardoor je zelf minder twijfels en frustratie ervaart


Om jouw twijfels te verminderen en jullie relatie te verbeteren, moeten we dus eerst de emotionele batterij van jouw paard opladen.


Maar werkt dat ook voor mij en mijn paard?

"Ja, maar mijn paard is heel..."

Ik weet het, maar hoeveel verschillende dingen je hiervoor al hebt geprobeerd maakt niet uit. Ik voel met je mee, maar jullie voorgeschiedenis staat los van Samen Sterker. Ook al heb je al honderd verschillende aanpakken/therapieën gedaan. Jouw liefdevolle pogingen hiervoor om de relatie met jouw paard te verbeteren zijn geen bewijs. Die pogingen hebben niets te maken met wat wij gaan doen. 


Zolang jij het wil, kunnen we de relatie tussen jou en je paard altijd verbeteren. Wat voor geschiedenis jij en je paard ook hebben. Of hoe oud of jong jouw paard ook is. Het jongste paard dat mee heeft gedaan met Samen Sterker was 3 maanden oud, en het oudste paard was 28. Het is dus echt niet waar dat een paard 'te oud' is!


Ook speelt de genetische achtergrond niet zo'n grote rol als sommige mensen denken. Het is niet zo dat paarden met een bepaalde set genen maar afgeschreven hoeven te worden als "moeilijk" of "heet". Neehoor, helemaal niet! Dit is niet hun persoonlijkheid, maar het is een over-ontwikkeld angst-systeem.

En dat angst-systeem kunnen we in Samen Sterker prima helpen om een toontje lager te zingen.


Ieder paard en ieder mens groeien dichter naar elkaar toe met een opgeladen emotionele batterij!


Samen Sterker is voor mensen die:

- De relatie is belangrijker vinden dan de trainingsuitkomst

- Willen dat hun paard oprecht blij is met hen

- Training vanaf de grond minstens zo belangrijk vinden als rijden

- Van nature liever niet streng zijn

- Schoonheid zien in het proces

- Zelf een groot empathisch hart hebben, maar dit soms ervaren als een zwakte (>> is het écht niet, maar ik snap 't)

En niet voor mensen die:

- Gehoorzaamheid boven emotionele weerbaarheid plaatsen

- Het belangrijk vinden dat hun paard gewoon luistert

- Alleen het 'gebruikelijke' pad durven te bewandelen

- Graag de baas spelen

- Op zoek zijn naar een quick fix voor trailerladen

- Alleen willen trainen zonder tijd&aandacht te besteden aan het emotionele welzijn van hun paard

Oh, laat maar.
deze knop gaat nergens naartoe

Olivier van Minnen

Over Samen Sterker

Na 3 weken al een wereld van verschil

 Mijn paard had last van aansingelen, weg rennen in de wei en veel angst voor onbekende dingen. Het was bijna niet meer mogelijk om alleen aan de slag te gaan met het paard. Er was weinig plezier en veel stress in omgang met het paard. 


Samen Sterker  is intensief maar erg duidelijk. Naast oefeningen ook een hele uitgebreide en duidelijk theorie. Ik vind het erg fijn om ook te weten waarom je dingen doet. Wat mij erg aanspreekt is de positieve benadering naar het paard toe en de ruimte voor 'normaal' gedrag van het paard (iets wat in de huidige paardenwereld soms ver te zoeken is) ipv het alleen afstraffen van ongewenst gedrag.


Alle informatie in de cursus wordt wetenschappelijk onderbouwd waardoor de positieve benadering zeker niet 'zweverig' is. De resultaten waren meer dan ik had durven hopen, eigenlijk na de eerste 3 weken was er al een wereld van verschil. Ik kan nu weer veilig alleen met mijn paard aan de slag en het plezier is voor beide weer helemaal terug!

Jouw resultaten

 • Vertrouw op je eigen gevoel
 • Twijfel minder aan jezelf en aan jouw relatie met je paard
 • Leer werken met voer vanuit rust
 • Maak je paard mentaal sterker
 • Lees zowel de positieve als negatieve emoties van je paard
 • Geniet weer van de training en omgang met je paard
 • Ondersteun je paard in spannende situaties
 • Vanuit je eigen vertrouwen heb je minder last van de meningen van anderen
 • Leer in een groep gelijkgestemde, empathische paardenmensen (ja, ze bestaan!)
Eerdere deelnemers geven het programma gemiddeld een 8.6

Wat krijg je precies?

- 9 Modules Collegevideo's en reflectievragen

- 9 Modules Trainingsvideo's en reflectievragen

- 3 Live Webinars met Suzy 7 februari | 7 maart | 4 april| herhaling beschikbaar

- Community met andere empathische paardeneigenaren 

- Analyse van jouw video's in de community

- 2 BONUSSEN (zie onderaan)


We starten op maandag 16 januari. Je krijgt vanaf die dag 12 maanden onbeperkte toegang tot alle modules en community.

Klinkt goed, ik doe mee!


early bird bonus: tot 1 dec

Over Suzy

Ik ben Suzy, dierwetenschapper en paardengedragsexpert. Ik ben geen 'koele' en stricte wetenschapper hoor, maar ik ben vooral heel nieuwsgierig. En empathisch. Mijn hart breekt iedere keer als ik gevoelige, sterke paardenmensen zie die zó hard hun best doen, maar die achtervolgd blijven door twijfels. 

Dat snap ik heel goed, want we leren meestal netjes de hoeven uitkrabben, maar hoeveel hulp en uitleg krijgen we over de emotionele fitheid van paarden? NUL! Ik vind dat bizar..

En dat terwijl de meesten van ons op zoek zijn naar een diepe verbinding met ons paard. Emotioneler dan dat wordt het niet...

Dit kan en moet anders. In Samen Sterker help ik je om oog te krijgen voor de emoties van jouw paard. Ik kijk met evenveel empathie naar het paard als naar jou. Het is voor mij namelijk belangrijk dat jij een fijne leerervaring hebt, net zoals voor je paard!

Wat eerdere deelnemers zeggen:

Mijn mooiste inzicht uit Samen Sterker is dat de communicatie met een paard in zoveel kleine dingen zit. Details waar wij vaak overgaan. Ik weet en voel dat mijn paarden mij nu anders bekijken en de oefeningen lukken veel beter.
Nicole Govaerts
Ik heb rust gevonden in mijn eigen visie en de manier waardoor ik met mijn pony omga. Dat komt doordat ik altijd het gevoel heb gehad raar/anders te zijn. Ik voelde dat alle mythes in de paardenwereld niet klopte, jij hebt dit wetenschappelijk onderbouwd. Super fijn! Een last van mijn schouders.

Pris van Binsbergen

Mijn mooiste les is wel dat een paard geen spiegel is, maar een geheel eigen individu met een eigen "ik" en alles wat daarbij hoort.


Mooi hoe je dit uitgelegd en onderbouwd hebt.
Colette Nummerdor

Ik vind het een heel leuk en nuttig programma. Zeker de theorie en de wetenschappelijke benadering waren erg fijn. 


Ik ben zelf al langere tijd op een dergelijke wijze bezig, maar het programma heeft me geholpen met nieuwe inzichten om het nog verfijnder te maken.

Berith de Rouw
Het trainingsgedeelte vond ik heel sterk. Je geeft een goede uitleg, in heldere stapjes en makkelijk in de praktijk te brengen oefeningen.


Dankjewel!

Leny Ariens

Voor mij een fijne bevestiging dat luisteren naar de emoties van paarden en het respecteren van grenzen echt oké is! In de soms harde paardenwereld waarin niet veel geduld en begrip is, vind ik het soms best lastig en voelde ik me vaak niet begrepen.
Chantal van Delden
€ 799,-

Samen Sterker

We starten op maandag 16 januari maar gelukkig kan je nu al aan de slag met de twee BONUSSEN!

SUPER EARLY BIRD BONUS

1 van 2

Meld je je aan vóór 1 december 12.00 uur in de middag?

Dan ben je  bij mijn online presentatie over dominantie en leiderschap twv €69,-

Deze presentatie geef ik al jaren en is de grote favoriet van mijn klanten! Hierin bespreek ik de praktische kant van deze onderwerpen, maar ook een paar wetenschappelijke studies. Aan de hand van twee casussen uit mijn werk zullen deze concepten super helder voor je worden!


Ik geef deze presentatie op donderdag 1 december om 20.00 uur. De herhaling komt beschikbaar.

SUPER EARLY BIRD BONUS

2 van 2

Meld je je aan vóór 1 december 12.00 uur in de middag?

Dan krijg je gratis toegang tot mijn online cursus "Starterskit Clickertraining" twv €50,-.


Clickertraining voor paarden is enorm leuk, maar het is een vlijmscherp mes. Je paard leert vlot wat je van hen verwacht, maar verkeerde gewoontes zijn ook binnen no time aangeleerd. Je paard kan het voertje gaan “opeisen”. Dat wordt snel vervelend, ook voor je paard. Als je paard namelijk niet weet hoe het nieuwe spelletje precies werkt, geeft dat stress bij je paard. Terwijl je clickertraining juist wilde inzetten om je paard meer plezier te laten beleven aan de training. In de Starterskit Clickertraining maken we de regels helder en duidelijk, zonder de baas te spelen.


Direct na betaling kan je hiermee al aan de slag, zodat je alvast een begin kan maken met positieve training. 

Laura Knoops

Zensitief met Paarden

Meer rust en ontspanning

Heel prettig hoe Suzy handvatten geeft over training, management rondom training en huisvesting/voerbeleid. Ik kan nu mijn jonge merrie helpen meer ontspanning te vinden.

Mijn paard is wel erg "afwijkend". Ik ben bang dat er iets grondig verkeerd zit in de emoties van mijn paard. Kan ik dan wel meedoen?

Dat ligt eraan. Het programma is op die manier opgezet dat het de emotionele problemen van jouw paard zeker niet zal verergeren. We zullen trauma's en andere uitdagingen niet stimuleren. Het is wel de vraag of het programma voldoende gaat zijn. Wellicht zijn jij en je paard beter af met The Click Reboot, waarbij je persoonlijke begeleiding van mij krijgt en me iedere dag kan spreken.

Als je hier over twijfelt, kan je me het beste een mailtje sturen: info@deurinck.nl

Werkt dit programma ook voor mij?

Ik kan deze vraag niet beantwoorden, maar ik kan je wel vertellen welke van de vorige deelnemers er 100% blij en tevreden mee waren. Dit waren de mensen die de relatie met hun paard het allerbelangrijkste vonden. Mensen die zelf nieuwsgierig zijn en die samen met hun paard de wereld van emoties wilden gaan verkennen.

Klinkt dat als een beschrijving van jezelf? Dan zal het programma zeker ook voor jou werken!

Ik denk dat ik nu niet genoeg tijd heb, ik doe de volgende keer wel mee.

Dat is prima, je bent ook later in 2023 van harte welkom. Als je nu geen tijd hebt, is dat echt wel verstandig.

Maar onthoud wel dat hoe langer emotionele problemen spelen, des te langer het duurt om het op te lossen.

- Speelt een probleem bijvoorbeeld 2 maanden? Dan kan het bijvoorbeeld 3 maanden duren om het op te lossen.
- Speelt een probleem al 4 maanden (2x zo lang)? Dan duurt het geen 6 maanden om het op te lossen, waarschijnlijk een stuk langer.

Dit hoeft natuurlijk niet voor alle problemen zo te zijn, maar deze richtlijn is al vaak correct gebleken in de praktijk.

Heeft jouw paard emotionele problemen, blijf er dan niet mee rondlopen. Dat zou zo zonde zijn!

Ik twijfel nog. Is dit iets wat ook voor mij kan werken?

Je bent van harte welkom op de live Masterclass over paardenemoties! Ik zal de Masterclass een aantal keer houden, dus meld je zeker aan. De Masterclass is gratis. https://deurinck.nl/masterclassregistratie/

Hoe kan ik zoiets praktisch als de training van mijn paard nu online leren?

Het programma gaat vooral over jezelf en jouw verwachtingen. Ik merk dat bewustzijn creëren en je eigen oog trainen het allerbelangrijkste is, en dit gaat prima aan de hand van video's. Hierna ga je zelf aan de slag en maak je korte video-opnames van jullie training, die ik vervolgens voor je analyseer. Zo kan je jouw training aanpassen en het nog beter doen voor jouw paard!

Bovendien leer je de stappen in training aan met een handig stappenplan. Door het eerst meerdere keren op video te zien, is het voor veel mensen veel gemakkelijker zelf na te doen.

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker! Je kan in 1x, 6x of in 12x betalen.

Hoelang heb ik toegang tot alle video's?

Je houdt 12 maanden toegang tot de online leeromgeving met de video's en de PaardenEmoties Community, dus tot 16 januari 2024. Als je de bonus erbij ontvangt, houd je ook tot die datum toegang tot de Starterskit Clickertraining.

Hoeveel uur per week kost het me?

Je kan de video's van 1 week op een avondje bekijken. Het is meestal rond de één à twee uur aan videomateriaal. Hiernaast maak je ook de reflectie opdrachten.

De training met jouw paard komt hier natuurlijk nog bovenop. Het advies is om minimaal 4 keer per week te trainen.

Het is belangrijk om deze tijd vrij te maken, zodat je het meeste uit het programma haalt.

Krijg ik in 1x toegang tot alle video's, of is het week voor week?

Je kan de video's in je eigen tempo kijken. Ik raad je aan om het week voor week te kijken, maar je kan alles in principe direct kijken.

Krijg ik persoonlijke begeleiding van Suzy?

Persoonlijke Begeleiding zit niet in het groepsprogramma, maar het kan prima naast elkaar lopen. Hier lees je meer over de Persoonlijke Begeleiding: https://deurinck.nl/persoonlijke-begeleiding/

Gaat het programma over rijden of over grondwerk?

Het programma gaat enkel over communicatie vanaf de grond. Mocht je het programma doorlopen hebben, dan kan je verder met Suzy's persoonlijke begeleiding in het rijden.

Kortom: Als jij en je paard het programma met succes hebben afgerond, hebben jullie meteen een hele fijne en noodzakelijke basis voor het rijden.

Ik weet al best veel over positieve bekrachtiging. Is het programma voor mij dan ook nog interessant?

Dat ligt eraan. Misschien wel, misschien niet. Is je paard bekend met R+, maar toch nog gespannen rond het voer? Dan is het zeker een interessant programma voor jou en je paard.

Wil je hier meer over te weten komen? Stuur me een mailtje: info@deurinck.nl

Mijn paard laat stress heel moeilijk zien. Het lijkt wel alsof er eerst niets aan de hand is, en plotseling is de stress heel hoog. Als ik de stress niet zie opbouwen, kan ik toch ook niets doen?

Klopt, daarom gaan we op zoek naar de kleinste signalen van stress. Er is altijd wel iets te zien. Hoe beter we de signalen lezen, des te makkelijker je jouw paard kan helpen.

Mijn paard heeft een lichamelijke blessure en mag daardoor niet intens belast worden. Kan ik dan wel meedoen?

Jazeker, het programma Samen Sterker is een heel goed alternatief wanneer de andere training op een laag pitje staat. In dit programma dagen we je paard emotioneel uit, niet lichamelijk. Zo heeft de lichamelijke blessure alle rust om te herstellen.

Mijn paard wordt erg opdringerig van voer. Ik wil daarom geen voer gebruiken. Kan ik dan meedoen?

Goede vraag. Opdringerigheid bij de meeste paarden is een teken van spanning. Ik zou daarom het gebruik van voer niet afraden of stoppen, maar ik zou er voorzichtig mee omgaan.

Tijdens het programma geef ik je enorm veel handvatten en tips om de stress rond het voer weg te nemen. Ik denk dat het dus wel goed komt, als jij het werken met voer wel zou willen proberen.

Minder stress, meer vertrouwen en empathie

Aanmelden 
early bird bonus: tot 1 dec