Samen Sterker

Ontdek het geheim & plezier van een ontspannen paard

Online groepsprogramma

Samen Sterker

Ontdek het geheim & plezier van een ontspannen paard

Online groepsprogramma

Inschrijvingen voor Samen Sterker zijn momenteel gesloten.
De volgende groep start in het najaar van 2022.

Joy & Suzy wandelend in het bos

Voor alle paardenmensen die niet streng zijn (en dat ook niet willen)

Hoe vaak heb jij gehoord dat je gewoon wat strenger moet zijn? Dat jouw paard je uitprobeert of een loopje met je neemt? Als je een beetje op mij lijkt, heb je dat helaas veel te vaak gehoord.


Het advies past niet bij je omdat het niet goed aanvoelt. Je wil een fijne vriendschap met je paard en je wil dat jouw paard gelukkig is. Zo was het in elk geval voor mij en mijn merrie Joy. Ik wilde het goed doen, maar leek niet door haar harnas van spanning en stress heen te komen. Wat ik ook deed, Joy reageerde met irritatie, stress, of ze sloot zich compleet af. Het moest anders.Wetenschappelijke kennis en empathie in actie

Tijdens mijn studie dierwetenschappen heb ik me verdiept in de wetenschap van gedrag, welzijn en emoties. Het werd me plots helder waarom ik niet door Joy's harnas van stress heen kwam en hoe ik haar angst onbewust versterkte. Gelukkig leerde ik ook hoe ik haar wél kon helpen.


Ik combineerde de wetenschappelijke kennis met empathie en mijn liefde voor Joy. Het resultaat? Een diepe, gezellige, liefdevolle vriendschap waarin er ruimte is om te zijn wie we zijn. Inclusief alle twijfels! Joy is nu altijd blij me te zien en begroet me iedere dag met een lief hinnikje - en vaak zelfs in een snelle galop!


Met deze kennis en ervaring help ik sinds 2014 andere paardeneigenaren om de band met hun paard te verbeteren.


Laura Knoops

Zensitief met Paarden

Meer rust en ontspanning

Heel prettig hoe Suzy handvatten geeft over training, management rondom training en huisvesting/voerbeleid. Ik kan nu mijn jonge merrie helpen meer ontspanning te vinden.

Schrikt jouw paard van ieder ritselend geluidje, 

terwijl er eigenlijk weinig gevaar is?

Of bevriest je paard zodra er iets ‘anders’ is in de omgeving, zoals een nieuwe vuilnisbak of doodenge paardendeken die er normaal gesproken niet ligt? Loop je hierdoor zelf ook met wat spanning, omdat je nooit weet wanneer je paard plotseling weer wegspringt? Of zelfs op je tenen belandt?

Weet dat dit écht op te lossen is.

Dit schrikkerige is niet simpelweg de persoonlijkheid van je paard. Jouw paard is geen geboren angsthaas, maar heeft met de jaren een sterk angst-systeem ontwikkeld. En dat angst-systeem kunnen we gaan verminderen door je paard vertrouwen te bieden, én door de natuurlijke nieuwsgierigheid van je paard te activeren. Bovendien ervaar je zelf minder frustratie wanneer je paard zo heftig reageert, omdat je de reactie beter kan plaatsen.


Ben jij dus ook toe aan minder stress en chaos met je paard?

Doe dan mee met het online programma "Samen Sterker".


In 9 weken leer je jouw paard beter kennen. Wie is jouw paard eigenlijk, zonder het harnas van stress?


Samen ontdekken jullie de kracht van positieve bekrachtiging, emoties en nieuwsgierigheid.

null

De volgende groep start in het najaar van 2022

Verdiep je kennis over emotioneel paardenwelzijn met collegevideo's

Iedere week praktische oefeningen met positieve bekrachtiging (R+)

Community met andere empathische paardeneigenaren (geen Facebookgroep!)

Levenslange toegang tot de video's

Doe mee 12 weken mee voor slechts €297,- (incl. BTW)

Het programma bestaat uit 3 fases:

Opladen

Voordat we aan de slag kunnen met trainen, moet eerst de emotionele batterij van je paard opgeladen worden. Alleen met een opgeladen batterij is er voldoende ruimte om te leren zonder stress. Je leert het gedrag en de emoties herkennen voordat je paard het kookpunt bereikt. Bovendien krijg je eindelijk antwoord op vragen over onderwerpen zoals leiderschap, emoties en de comfort zone.

De Basis in R+

Jij en je paard werken aan een nieuwe, zachte set omgangsregels. Deze nieuwe regels zijn niet gebaseerd op "wie er de baas is", maar op rust, veiligheid en comfort. We werken daarom met positieve bekrachtiging - clickertraining. Je paard krijgt een grote stem in dit proces. Ook leer je over de therapeutische waarde van de oefeningen. Niet alleen het resultaat geldt, maar we willen ook dat het een fijne leerervaring was - voor zowel jouw paard, als voor jou!

Uitdagende situaties

In deze fase kies je zelf een aantal uitdagende situaties waarmee je aan de slag gaat. Voorbeelden zijn: trailerladen, de poetsplaats, een enge hoek in de bak of wandelen. Met een opgeladen emotionele batterij én met een fijne set omgangsregels zijn jullie namelijk klaar voor het opzoeken van een stressvollere omgeving. Je leert je paard te ondersteunen zonder te micromanagen. Het doel is dat jouw paard jouw ondersteuning minder en minder nodig gaat hebben, omdat ze de kracht en het zelfvertrouwen in zichzelf hebben ervaren. 

Jouw resultaat:

  • Leer werken met voer vanuit rust
  • Maak je paard mentaal sterker
  • Stimuleer de nieuwsgierigheid van je paard - zonder stress
  • Stop de chaos in je training en maak het helder voor jezelf & je paard
  • Lees zowel de positieve als negatieve emoties van je paard
  • Geniet weer van de training en omgang met je paard
  • Ondersteun je paard in spannende situaties
  • Leer in een groep gelijkgestemde, empathische paardenmensen (ja, ze bestaan!)
  • Stop met piekeren over hoe je paard zich voelt
  • Ervaar dat het oké is om fouten te maken

Praktische zaken

Iedere week nieuwe video's en oefeningen met jouw paard

Ontdek de wereld van emoties en paardvriendelijke communicatie!

Live Webinars met Suzy

Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kan je altijd de herhaling bekijken.

Paardenemoties Community

Ontmoet en laat je inspireren door andere empathische paardenmensen die het graag goed willen doen voor hun paard. In deze groep kan je jouw doelen vastleggen, filmpjes en foto's delen en andere paardenmensen inspireren! De community gaat open zodra het programma start. Je hebt tot 2 maanden na het programma gratis toegang tot de community. De community bevindt zich op een aparte website en is dus geen facebookgroep. Ik heb zelf soms vervelende ervaringen op sociale media, en wilde daarom graag een veilige omgeving creëren. 

Certificaat

Na het succesvol doorlopen van het programma ontvang je een certificaat van deelname.

Privebegeleiding door Suzy

Het online programma bevat standaard geen privebegeleiding. Heb je graag  privebegeleiding van Suzy, dan kan kies je het beste voor de optie met 3 online privelessen met Suzy.  Door korte stukjes van jullie training op video op te nemen, kan Suzy jullie persoonlijk en in detail helpen. Bovendien kan je ook al jouw persoonlijke vragen stellen. Zeker als je het lastig vindt om je paard te lezen of als je paard erg gespannen is, is de privebegeleiding aan te raden. Je vindt deze optie gemakkelijk bij het afrekenen.

12 Weken

De volgende groep start in het najaar van 2022.

Milou Rens & Wup

over de Engelstalige variant
"Release Your Horse's Genius"

Meer rust en zicht op emotie

In het programma van Suzy leer  je alles wat nodig is om fijn en onderbouwd aan de slag te gaan met positieve bekrachtiging. Het is een fijne omgeving waarin er met empathie met jou en je paard wordt omgegaan.

€ 297,-

Ben jij ook klaar met de chaos van stress?

Hoe langer je paard gestrest is, des te langer het herstel zal duren. Wacht daarom niet langer, en verlaag het stress-niveau van je paard via het programma "Samen Sterker". De volgende groep start in het najaar van 2022. 


Veelgestelde vragen over Samen Sterker

Krijg ik in 1x toegang tot alle video's, of is het week voor week?

Je kan de video's in je eigen tempo kijken. Ik raad je aan om het week voor week te kijken, maar je kan alles in principe direct kijken.

Krijg ik persoonlijke begeleiding van Suzy?

Dat kan, maar zit er standaard niet bij. Wil je persoonlijke begeleiding, kies hier dan voor op de betaalpagina. Tijdens 3 online lessen (van een uur) met Suzy kan je al jouw vragen, vooruitgang en uitdagingen bespreken.

Zeker als je het lastig vindt om je paard te lezen of als je paard erg gespannen is, is dit aan te raden.

Hoeveel uur per week moet ik hiervoor uittrekken?

Je kan de video's van 1 week één of twee avonden bekijken. Het is meestal rond de één à twee uur aan videomateriaal. Hiernaast maak je ook de reflectie opdrachten.

De training met jouw paard komt hier natuurlijk nog bovenop. Het advies is om minimaal 4 keer per week te trainen.

Hoelang heb ik toegang tot alle video's?

Je hebt levenslang toegang.

Hoe werkt de Community?

De community is gekoppeld aan het online programma en is dus geen Facebookgroep. Omdat ik soms zelf overspoeld word op social media, heb ik een aparte community opgericht. Zonder zuurpruimen en haters :-).

Dit wordt een afgeschermde, veilige en gezellige omgeving om ook andere empathische paardenmensen te ontmoeten.

Gaat het programma over rijden of over grondwerk?

Het programma gaat enkel over communicatie vanaf de grond. Mocht je het programma doorlopen hebben, dan kan je verder met Suzy's persoonlijke begeleiding in het rijden.

Kortom: Als jij en je paard het programma met succes hebben afgerond, hebben jullie meteen een hele fijne en noodzakelijke basis voor het rijden.

Ik weet al best veel over positieve bekrachtiging. Is het programma voor mij dan ook nog interessant?

Dat ligt eraan. Misschien wel, misschien niet. Is je paard bekend met R+, maar toch nog gespannen rond het voer? Dan is het zeker een interessant programma voor jou en je paard.

Wil je hier meer over te weten komen? Stuur me een mailtje: info@deurinck.nl

Mijn paard laat stress heel moeilijk zien. Het lijkt wel alsof er eerst niets aan de hand is, en plotseling is de stress heel hoog. Als ik de stress niet zie opbouwen, kan ik toch ook niets doen?

Klopt, daarom gaan we op zoek naar de kleinste signalen van stress. Er is altijd wel iets te zien. Hoe beter we de signalen lezen, des te makkelijker je jouw paard kan helpen.

Mijn paard is niet per se super gestrest, maar ik wil gewoon meer leren over paardengedrag en emoties. Kan ik ook meedoen?

Jahoor! Dat is een heerlijk uitgangspunt en ik weet zeker dat je volop nieuwe dingen gaat leren. Je bent van harte welkom!

Mijn paard heeft een lichamelijke blessure en mag daardoor niet intens belast worden. Kan ik dan wel meedoen?

Jazeker, het programma Samen Sterker is een heel goed alternatief wanneer de andere training op een laag pitje staat. In dit programma dagen we je paard emotioneel uit, niet lichamelijk. Zo heeft de lichamelijke blessure alle rust om te herstellen.

Mijn paard wordt erg opdringerig van voer. Ik wil daarom geen voer gebruiken. Kan ik dan meedoen?

Goede vraag. Opdringerigheid bij de meeste paarden is een teken van spanning. Ik zou daarom het gebruik van voer niet afraden of stoppen, maar ik zou er voorzichtig mee omgaan.

Tijdens het programma geef ik je enorm veel handvatten en tips om de stress rond het voer weg te nemen. Ik denk dat het dus wel goed komt, als jij het werken met voer wel zou willen proberen.

Minder stress, meer vertrouwen en empathie