Samen Sterker

Ontdek het geheim & plezier van een ontspannen paard

Online groepsprogramma

Samen Sterker

Ontdek het geheim & plezier van een ontspannen paard

Online groepsprogramma

Inschrijvingen zijn gesloten

Volgende ronde: voorjaar 2023

Joy & Suzy wandelend in het bos

Voor alle paardenmensen die niet streng zijn (en dat ook niet willen)

Hoe vaak heb jij gehoord dat je gewoon wat strenger moet zijn? Dat jouw paard je uitprobeert of een loopje met je neemt? Als je een beetje op mij lijkt, heb je dat helaas veel te vaak gehoord.


Het advies past niet bij je omdat het niet goed aanvoelt. Je wil een fijne vriendschap met je paard en je wil dat jouw paard gelukkig is. Zo was het in elk geval voor mij en mijn merrie Joy. Ik wilde het goed doen, maar leek niet door haar harnas van spanning en stress heen te komen. Wat ik ook deed, Joy reageerde met irritatie, stress, of ze sloot zich compleet af. Het moest anders.Wetenschappelijke kennis en empathie in actie

Tijdens mijn studie dierwetenschappen heb ik me verdiept in de wetenschap van gedrag, welzijn en emoties. Het werd me plots helder waarom ik niet door Joy's harnas van stress heen kwam en hoe ik haar angst onbewust versterkte. Gelukkig leerde ik ook hoe ik haar wél kon helpen.


Ik combineerde de wetenschappelijke kennis met empathie en mijn liefde voor Joy. Het resultaat? Een diepe, gezellige, liefdevolle vriendschap waarin er ruimte is om te zijn wie we zijn. Inclusief alle twijfels! Joy is nu altijd blij me te zien en begroet me iedere dag met een lief hinnikje - en vaak zelfs in een snelle galop!


Met deze kennis en ervaring help ik sinds 2015 andere paardeneigenaren om de band met hun paard te verbeteren.


Laura Knoops

Zensitief met Paarden

Meer rust en ontspanning

Heel prettig hoe Suzy handvatten geeft over training, management rondom training en huisvesting/voerbeleid. Ik kan nu mijn jonge merrie helpen meer ontspanning te vinden.

Schrikt jouw paard van ieder ritselend geluidje, 

terwijl er eigenlijk weinig gevaar is?

Of bevriest je paard zodra er iets ‘anders’ is in de omgeving, zoals een nieuwe vuilnisbak of doodenge paardendeken die er normaal gesproken niet ligt? Loop je hierdoor zelf ook met wat spanning, omdat je nooit weet wanneer je paard plotseling weer wegspringt? Of zelfs op je tenen belandt?

Weet dat dit écht op te lossen is.

Dit schrikkerige is niet simpelweg de persoonlijkheid van je paard. Jouw paard is geen geboren angsthaas, maar heeft met de jaren een sterk angst-systeem ontwikkeld. En dat angst-systeem kunnen we gaan verminderen door je paard vertrouwen te bieden, én door de natuurlijke nieuwsgierigheid van je paard te activeren. Bovendien ervaar je zelf minder frustratie wanneer je paard zo heftig reageert, omdat je de reactie beter kan plaatsen.

Ben jij dus ook toe aan minder stress en chaos met je paard?

Doe dan mee met het online programma "Samen Sterker".

De volgende ronde start in het voorjaar van 2023.


In 12 weken leer je jouw paard beter kennen. Wie is jouw paard eigenlijk, zonder het harnas van stress?


Samen ontdekken jullie de kracht van positieve bekrachtiging, emoties en nieuwsgierigheid.

null

De volgende groep start in het voorjaar 2023.

Praktische en inhoudelijke video's over emoties, wetenschap en positieve bekrachtiging (R+) 

Community met andere empathische paardeneigenaren (geen Facebookgroep!)

Upload jouw video's voor hulp in de praktijk

Levenslange toegang tot de video's

Eerdere deelnemers geven het programma gemiddeld een 8.3


Wat eerdere deelnemers zeggen:

Mijn mooiste inzicht uit Samen Sterker is dat de communicatie met een paard in zoveel kleine dingen zit. Details waar wij vaak overgaan. Ik weet en voel dat mijn paarden mij nu anders bekijken en de oefeningen lukken veel beter.
Nicole Govaerts
Ik heb rust gevonden in mijn eigen visie en de manier waardoor ik met mijn pony omga. Dat komt doordat ik altijd het gevoel heb gehad raar/anders te zijn. Ik voelde dat alle mythes in de paardenwereld niet klopte, jij hebt dit wetenschappelijk onderbouwd. Super fijn! Een last van mijn schouders.

Pris van Binsbergen

Mijn mooiste les is wel dat een paard geen spiegel is, maar een geheel eigen individu met een eigen "ik" en alles wat daarbij hoort.


Mooi hoe je dit uitgelegd en onderbouwd hebt.
Colette Nummerdor

Ik vind het een heel leuk en nuttig programma. Zeker de theorie en de wetenschappelijke benadering waren erg fijn. 


Ik ben zelf al langere tijd op een dergelijke wijze bezig, maar het programma heeft me geholpen met nieuwe inzichten om het nog verfijnder te maken.

Berith de Rouw
Het trainingsgedeelte vond ik heel sterk. Je geeft een goede uitleg, in heldere stapjes en makkelijk in de praktijk te brengen oefeningen.


Dankjewel!

Leny Ariens

Voor mij een fijne bevestiging dat luisteren naar de emoties van paarden en het respecteren van grenzen echt oké is! In de soms harde paardenwereld waarin niet veel geduld en begrip is, vind ik het soms best lastig en voelde ik me vaak niet begrepen.
Chantal van Delden
Het programma bestaat uit drie fases:

Opladen

We starten met opladen van de emotionele batterij van je paard. Je leert het gedrag en de emoties herkennen voordat je paard het kookpunt bereikt. Bovendien krijg je eindelijk antwoord op vragen over onderwerpen zoals leiderschap, emoties en de comfort zone.

De Basis in R+

Jij en je paard werken aan een nieuwe, zachte set omgangsregels. Deze nieuwe regels zijn niet gebaseerd op "wie er de baas is", maar op rust, veiligheid en comfort. We werken daarom met positieve bekrachtiging - clickertraining. Je paard krijgt een grote stem in dit proces. Ook leer je over de therapeutische waarde van de oefeningen. Niet alleen het resultaat geldt, maar we willen ook dat het een fijne leerervaring was - voor zowel jouw paard, als voor jou!

Uitdagende situatie

In deze fase ga je zelfstandiger aan de slag. Je kiest een uitdagende situatie en stelt met mijn adviezen je eigen werkplan samen. Upload stukjes uit jullie training in de PaardenEmoties Community, zodat ik en de andere deelnemers af en toe met je mee kunnen kijken. Je leert je paard te ondersteunen zonder te micromanagen. Het doel is dat jouw paard jouw ondersteuning minder nodig heeft, omdat ze meer zelfvertrouwen hebben.

Jouw resultaat:

  • Vertrouw op je eigen gevoel
  • Leer werken met voer vanuit rust
  • Maak je paard mentaal sterker
  • Lees zowel de positieve als negatieve emoties van je paard
  • Geniet weer van de training en omgang met je paard
  • Ondersteun je paard in spannende situaties
  • Leer in een groep gelijkgestemde, empathische paardenmensen (ja, ze bestaan!)

Praktische zaken

Planning

Start: maandag 12 september 2022 - Gezellige online kennismaking op dinsdag 13 september om 20.00 uur

Einde: zondag 4 december 2022

Iedere fase duurt 3 weken, en hierna is er één week zonder nieuwe video's. Op deze manier heb je extra tijd om met je paard aan de slag te gaan. Als je achterloopt, kan je de achterstand in deze "rustweek" weer inhalen.

Live Webinars met Suzy

We behandelen verdiepende collegestof, vragen en interessante casussen. De Live Webinars vinden plaats in de "rustweek", op het einde van iedere fase. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan kan je altijd de herhaling bekijken.

Dinsdag 4 oktober | Dinsdag 1 november | Dinsdag 29 november | 20.00 uur

PaardenEmoties Community

Ontmoet en laat je inspireren door andere empathische paardenmensen. In deze community kan je jouw doelen vastleggen, filmpjes en foto's delen en andere paardenmensen inspireren! Je hebt tot 2 maanden na het programma gratis toegang tot de community.

Milou Rens & Wup

over de Engelstalige variant
"Release Your Horse's Genius"

Meer rust en zicht op emotie

In het programma van Suzy leer  je alles wat nodig is om fijn en onderbouwd aan de slag te gaan met positieve bekrachtiging. Het is een fijne omgeving waarin er met empathie met jou en je paard wordt omgegaan.

Olivier van Minnen

Over Samen Sterker

Na 3 weken al een wereld van verschil

Mijn paard had last van aansingelen, weg rennen in de wei en veel angst voor onbekende dingen. Het was bijna niet meer mogelijk om alleen aan de slag te gaan met het paard. Er was weinig plezier en eerder veel stress in omgang met het paard.


Samen Sterker  is intensief maar erg duidelijk. Naast oefeningen ook een hele uitgebreide en duidelijk theorie. Ik vind het erg fijn om ook te weten waarom je dingen doet. Wat mij erg aanspreekt is de positieve benadering naar het paard toe en de ruimte voor 'normaal' gedrag van het paard (iets wat in de huidige paardenwereld soms ver te zoeken is) ipv het alleen afstraffen van ongewenst gedrag.


Alle informatie in de cursus wordt wetenschappelijk onderbouwd waardoor de positieve benadering zeker niet 'zweverig' is. De resultaten waren meer dan ik had durven hopen, eigenlijk na de eerste 3 weken was er al een wereld van verschil. Ik kan nu weer veilig alleen met mijn paard aan de slag en het plezier is voor beide weer helemaal terug!

Veelgestelde vragen over Samen Sterker

Kan ik in termijnen betalen?

Jazeker!

Hoelang heb ik toegang tot alle video's?

Je hebt levenslang toegang.

Krijg ik in 1x toegang tot alle video's, of is het week voor week?

Je kan de video's in je eigen tempo kijken. Ik raad je aan om het week voor week te kijken, maar je kan alles in principe direct kijken.

Krijg ik persoonlijke begeleiding van Suzy?

Persoonlijke Begeleiding zit niet in het groepsprogramma, maar het kan prima naast elkaar lopen. Hier lees je meer over de Persoonlijke Begeleiding: https://deurinck.nl/persoonlijke-begeleiding/

Hoeveel uur per week kost het me?

Je kan de video's van 1 week op een avondje bekijken. Het is meestal rond de één à twee uur aan videomateriaal. Hiernaast maak je ook de reflectie opdrachten.

De training met jouw paard komt hier natuurlijk nog bovenop. Het advies is om minimaal 4 keer per week te trainen.

Gaat het programma over rijden of over grondwerk?

Het programma gaat enkel over communicatie vanaf de grond. Mocht je het programma doorlopen hebben, dan kan je verder met Suzy's persoonlijke begeleiding in het rijden.

Kortom: Als jij en je paard het programma met succes hebben afgerond, hebben jullie meteen een hele fijne en noodzakelijke basis voor het rijden.

Ik weet al best veel over positieve bekrachtiging. Is het programma voor mij dan ook nog interessant?

Dat ligt eraan. Misschien wel, misschien niet. Is je paard bekend met R+, maar toch nog gespannen rond het voer? Dan is het zeker een interessant programma voor jou en je paard.

Wil je hier meer over te weten komen? Stuur me een mailtje: info@deurinck.nl

Mijn paard laat stress heel moeilijk zien. Het lijkt wel alsof er eerst niets aan de hand is, en plotseling is de stress heel hoog. Als ik de stress niet zie opbouwen, kan ik toch ook niets doen?

Klopt, daarom gaan we op zoek naar de kleinste signalen van stress. Er is altijd wel iets te zien. Hoe beter we de signalen lezen, des te makkelijker je jouw paard kan helpen.

Mijn paard heeft een lichamelijke blessure en mag daardoor niet intens belast worden. Kan ik dan wel meedoen?

Jazeker, het programma Samen Sterker is een heel goed alternatief wanneer de andere training op een laag pitje staat. In dit programma dagen we je paard emotioneel uit, niet lichamelijk. Zo heeft de lichamelijke blessure alle rust om te herstellen.

Mijn paard wordt erg opdringerig van voer. Ik wil daarom geen voer gebruiken. Kan ik dan meedoen?

Goede vraag. Opdringerigheid bij de meeste paarden is een teken van spanning. Ik zou daarom het gebruik van voer niet afraden of stoppen, maar ik zou er voorzichtig mee omgaan.

Tijdens het programma geef ik je enorm veel handvatten en tips om de stress rond het voer weg te nemen. Ik denk dat het dus wel goed komt, als jij het werken met voer wel zou willen proberen.

Minder stress, meer vertrouwen en empathie