Waarom je lekker in je comfort zone kan blijven - met Suzy Deurinck

The Feminist Horse Podcast #2

Samenvatting van de aflevering

Hoor jij ook zo vaak dat je uit je comfort zone moet komen, wil je mooie dingen meemaken? Of als je wil groeien? Ik vind het een stom en gevaarlijk idee, en in mijn beleving klopt er ook helemaal niets van. Zeker niet in de relatie met ons paard. In deze aflevering bespreek ik het buiten wandelen met je paard. Vindt je paard dit regelmatig spannend? Grote kans dat je onbewust veel buiten de comfort zone van je paard traint, en dat dit de reden is dat jullie maar niet verder komen. Oke, en wat heeft dit met feminisme te maken? Dat leg ik je allemaal uit in aflevering 2 van The Feminist Horse Podcast! 

Wat je in deze aflevering leert

 • [1.28] Dat eeuwige plaatje over je comfort zone “This is where the magic happens”
 • [2.35] Hoe ik over mezelf leer door omgaan met paarden
 • [3.25] Uitdaging: paard vindt het spannend om naar buiten te gaan
 • [4.40] Buiten wandelen bekeken door de bril van comfort zone en emoties
 • [5.29] Waarom het een giftig idee is
 • [6.33] Hoe is het voor een paard om buiten de comfort zone te moeten wandelen
 • [7.40] Wat doet dit voor de relatie met je paard?
 • [8.35] Hoe kan je dan wél buiten gaan wandelen met je paard?
 • [9.07] Wat is die comfort zone eigenlijk?
 • [10.40] Wat ik jou en je paard gun in de wandeling buiten
 • [11.24] Hoe pakken we dit praktisch aan
 • [13.43] Waarom denken we dat we uit onze comfort zone moeten komen
 • [15.30] Emoties zijn geen zwakte
 • [16.38] Wat ik gisteren met de kraan deed
 • [17.45] Verklein ik zo mijn wereld niet?
 • [21.20] Een liefdevolle duw in de rug uit de comfort zone van je paard?
 • [23.10] Mogen we dan nooit uit de comfort zone van ons paard gaan?


Persoonlijke begeleiding door Suzy

Ik ga je helpen om de magie en het gemak weer terug te brengen in de relatie met je paard. Bij mij draait het om emoties. Ik wil dat de tijd die jij doorbrengt met jouw paard jullie leven verrijkt. In de training met empathie is er ruimte voor alle emoties die jij en je paard voelen. Blijdschap, liefde, maar we zorgen er ook voor dat er ruimte is voor bijvoorbeeld spanning. Juist door jezelf en je paard volledig te omarmen, ontstaat de magie in jullie verbinding. Je bent goed genoeg zoals je bent.