Waarom je niet streng en consequent voor je paard hoeft te zijn - met Suzy Deurinck

The Feminist Horse Podcast #1

Samenvatting van de aflevering

In deze eerste aflevering vertel ik over mijn kijk op onze relatie met paarden. Ik leg uit waarom het traditionele uitgangspunt van streng en consequent zijn voor mij niet werkt, en wat ik dan zal wel centraal stel in de omgang met paarden. Je hoort waarom we in de paardenwereld nog steeds gefixeerd zijn op die twee oude uitgangspunten en waarom ik zie dat dit schadelijk is. Als laatste bespreek ik een casus van een veulen dat mensen aanvalt en hoe ik dit aanpak.

Wat je in deze aflevering leert

 • [02:00] Dat je je echt niet hoeft te schamen als je streng of consequent bent

 • [02:33] Drie redenen waarom 't van belang is om dit te bespreken

 • [04:10] Wat is "streng-zijn" precies en waarom hoef je 't niet te zijn?

 • [04:51] Een paard dreigt te bijten bij het aansingelen: streng toespreken?

 • [05:42] Longeren met je strenge stem

 • [08:05] Wat is "consequent zijn" precies en waarom hoef je 't niet te zijn?

 • [09:39] Paard geeft jou regelmatig een kopstoot: oplossen met jouw consequente gedrag of niet?

 • [11:18] Wat moeten we dan wél doen of wat moeten we dan wél zijn?

 • [13:45] Waarom is streng zijn en consequent zijn nog steeds het uitgangspunt?

 • [15:30] Dagelijks op je strepen moeten staan bij je paard is voor mij niet ideaal

 • [16:29] Facebook comments (nooit op Instagram natuurlijk :-) ) over die maatschappelijke fixatie

 • [18:14] Hoe ga je dan om met gevaarlijke veulens?


Laten we samenwerken

Ik ga je helpen om de magie en het gemak weer terug te brengen in de relatie met je paard. Bij mij draait het om emoties. Ik wil dat de tijd die jij doorbrengt met jouw paard jullie leven verrijkt. In de training met empathie is er ruimte voor alle emoties die jij en je paard voelen. Blijdschap, liefde, maar we zorgen er ook voor dat er ruimte is voor bijvoorbeeld spanning. Juist door jezelf en je paard volledig te omarmen, ontstaat de magie in jullie verbinding. Je bent goed genoeg zoals je bent.